Wheelie cursus

De adrenalinekick voor elke motorrijder!

Nieuw bij trialschool.nl is de wheeliecursus!
Welke motorrijder droomt er niet van een wheelie te kunnen maken,  het is een geweldig gevoel om de motor op het achterwiel te kunnen rijden!

Trialschool.nl heeft nu een speciaal arrangement om verantwoord wheelies te leren maken. Op een veilige manier worden de basistechnieken van het wheelierijden geleerd.

Deze cursus is in eerste instantie bedoeld voor de ervaren motorrijders, dus je moet wel enigszins het idee hebben dat je een motor onder controle hebt. Voor de minder ervaren motorrijders is het aan te raden eerst een trialclinic of beter, een trialcursus te volgen bij trialschool.nl.

 

Let op: Wie eerst een trialcursus bij trialschool.nl volgt, krijgt korting bij het boeken van een wheeliecursus! (zie tarieven)
Je leert dan eerst een motor onder controle te krijgen en houden(!) en heel belangrijk: de techniek om een motor met je gewichtsverplaatsing te sturen. Het spreekt voor zich dat als je voorwiel hoog in de lucht is je op een andere manier je lijn moet kunnen houden……

 

Voor wat en wie:

– recreatieve rijders in motorsport – zowel particulier als zakelijk
– wedstrijdrijders in motorsport – zowel individuen als groepen
– ervaren toerrijders
– off-/allroad rijders
– motorclubs/verenigingen

 

 

 

Deelname mogelijk:

– voor gevorderde/ervaren motorrijders
– ook zonder rijbewijs
– na het volgen van de trialcursus.  (een tip voor minder ervaren motorrijders!)

 

 

Inhoud wheeliecursus:

De wheeliecursus is specifiek gericht op het maken van wheelies, er wordt v.d. deelnemers wel enige vorm van motorbeheersing gevraagd
(Tip: het volgen van een trialcursus volstaat om verantwoord mee te kunnen doen!)
De cursus start met het wennen aan de motoren  en een korte herhaling van de basis trialtechnieken , deze technieken worden ook tijdens het wheelierijden gebruikt.
Daarna volgen techniektrainingen op een helling om het gevoel en totale controle over de motor te krijgen.
Ook wordt er speciale aandacht besteed aan het koppelen en bediening van m.n. de achterrem.
Vervolgens op een helling leren wheelierijden. Waarom op een helling? De motor is dan al onder een bepaalde hoek, waardoor niet extreem veel gas gegeven hoeft te worden om het wiel in de lucht  te krijgen.
En door de weerstand van de helling is de kans zeer klein dat de motor achterover  gaat, dat is wel een prettige bijkomstigheid…….
Wanneer alle technieken aangeleerd zijn en goed worden uitgevoerd ben jij klaar om op vlak terrein een wheelie te gaan maken.
Durf jij het aan?……..

 

Opmerking wheelierijden:

We willen je er  op wijzen dat het wheelie rijden op de openbare weg NIET is toegestaan, doe dit alleen op afgesloten terrein en zonder omstanders!

 

Tarieven : zie  tarieven/klik hier
Routebeschrijving : zie routebeschrijving/klik hier