trial training > basic

Dit arrangement is op maat gemaakt voor tour-, sport- en allroadrijders en (recreatieve) rijders in de offroad, enduro en motorcross, die nog het nodige kunnen bijschaven aan hun rijtechniek.
Perfect als basiscursus, je leert niet alleen de basistechnieken van het trialrijden, wat resulteert in een betere motorbeheersing, maar belangrijker: met een betere motorcontrole ga je veiliger en relaxter rijden, met een boost voor je zelfvertrouwen! Daarnaast geven we je tips en trucs over de houding op je eigen motor, waardoor je minder kans hebt op blessures! Beleef meer plezier aan jouw hobby!

 

Wat houdt het arrangement in?

Je wordt, samen met andere personen, ingedeeld in een kleine groep, zodat er voor een ieder voldoende aandacht is.
Na aankomst op ons terrein en je aanmelding volgt de instructie tijdens een bak koffie of thee.

Na het te voet verkennen en uitleg van de eerste “hindernis” gaan we deze meteen rijden. De route bestaat in de basis uit een aaneenschakeling van technisch uitgezette bochten op een heuvelachtig terrein. Al gauw rijd je vlot je rondjes, waarbij jij zelf steeds bepaalt of je de makkelijke of moeilijke route volgt. Gaat het nog onwennig, volg je het vlakke parcours, maar heb je vertrouwen en controle over de trialmotor dan rij jij al vlot de steilere hellingen!

Na de uitleg en het inslijpen van de trialrijtechniek ga je merken dat jij bepaalt waar je heen gaat, en niet de motor! Alles gaat ineens een stuk makkelijker….. dat is dus motorbeheersing! Als het je lukt deze specifieke techniek eigen te maken en toe te passen op je eigen motor, wordt zelfs een zware allroadmotor door een zandbak sturen een fluitje van een cent!
Op het moment dat het rijden automatisme begint te worden gaat je niveau met sprongen vooruit en begint het trial spelletje pas echt leuk te worden.

In de volgende “hindernissen” wordt de moeilijkheidsgraad steeds opgevoerd, de intensiteit wordt hoger. Je krijgt meer dan voldoende uitdaging op de single tracks waar je steeds hogere en steilere hellingen leert rijden, afgewisseld met korte bochten en listige afdalingen.
Je handelingssnelheid wordt nu op de proef gesteld, je raakt sneller vermoeid, als je vervolgens de snel opeenvolgende moeilijkheden op de moeilijkere passages niet meer kunt managen …… voet aan de grond! 🙂 (= strafpunt in een trial wedstrijd)

Je gaat jezelf verbazen over de gemaakte progressie, want die laatste hindernis is toch echt wel van een ander niveau dan die eerste…… Ongemerkt heb je in een halve dag een fantastische motorbeheersing ontwikkelt en ook nog eens een geweldige dag beleeft!

Vond je het zo leuk en je wilt nog een keer zoiets als een VRO-motortraining? Jij hebt nu de skills om mee te doen aan bv. de trialtraining advanced, waar je de techniek van het obstakels rijden leert. En natuurlijk is het mogelijk dit arrangement nog een keer te doen!

Informatie arrangement
Je gegevens: Particulier / zakelijk
geschikt voor level

(uitleg)

minimum leeftijd
indien trialrijder

16 jaar
12 jaar

rijbewijs

NIET nodig

tijdsduur

4 uur

prijs
incl. huur motor + helm

met eigen trialmotor

incl. btw / p.p.
€ 129,-

€ 109,-

beschikbare data

Let op; kom jij met een groep van min. 8p? (of met 6p doordeweeks!)
Ga dan naar: “groepen/bedrijven”
= datum/dag vrij te kiezen, exclusief voor je groep en met staffelkorting!

zat 11 mei
13.30u – 17.30u
Holten

zat 1 juni
13.30u – 17.30u
Holten

zat 22 juni (VOL)
13.30u – 17.30u
Holten

zat 31 aug
13.30u – 17.30u
Markelo

zat 16 nov
13.30u – 17.30u
Holten

zat 21 sept
13.30u – 17.30u
Holten

zat 19 okt
13.30u – 17.30u
Markelo

zat 16 nov
13.30u – 17.30u
Holten

    Hoe heb je ons gevonden? Via: