trial experience > drivers license

Ben jij van plan je bromfiets-, of motorrijbewijs te gaan halen? Of ga je binnenkort op voor je rijexamen?
Dan ben je bij ons aan het juiste adres, in een cursus van 4 uur zorgen wij ervoor dat jij met de motor gaat rijden! ( ipv. andersom 😉 )
En het is, vergeleken met 4 losse rijlessen, ook nog eens veel voordeliger!

Regelmatig krijgen we opmerkingen van deelnemers : “Waarom maakt deze cursus trial rijden geen deel uit van de motorrijopleiding? Ik heb nu in één middag meer geleerd dan de laatste 5 lessen bij elkaar! Of deelnemers bellen ons terug: ” Ik heb na de trialcursus zoveel geleerd dat ik nu veel relaxter en met veel meer zelfvertrouwen op mijn lesmotor rijd! Wanneer kan ik weer meedoen?”

Ben jij nog onzeker en rijd je gespannen of met angst? Kom dan eerst bij ons oefenen, op je gemak, op jouw tempo…. en zonder verkeer of andere prikkels of afleidingen! Rijden op een trialmotor is ook nog eens dé manier om een sublieme controle te krijgen over je motorfiets……. èn jezelf!

Ook zonder enige vorm van motorervaring kun je kennis maken met trialrijden !
Je wordt, samen met andere personen, ingedeeld in een kleine groep, zodat er voor een ieder voldoende aandacht is.

 

Wat houdt het arrangement in?

Na je aanmelding beginnen we met een instructie tijdens een bak koffie of thee. Dan wordt het tijd voor actie: als eerste leren onze instructeurs je zelfstandig wegrijden en tot stilstand komen, mocht je dit nog niet kunnen. Aansluitend oefen je de remtechniek, zodat jij de motor in elke situatie veilig tot stilstand kunt brengen. De deelnemers met motorervaring kunnen zich tegelijkertijd op de gevorderde oefeningen uitleven.
Onze instructeurs begeleiden je deskundig en geduldig en je krijgt uitgebreid de tijd om op jouw tempo je het motorrijden eigen te maken. Op het moment dat je weer een handeling zonder nadenken kunt doen ben jij weer een stapje verder!

Je bent nu klaar om de eerste “hindernis” te rijden, deze technisch uitgezette route bestaat uit een aaneenschakeling van bochten,
als een lange serie, opeenvolgende “8”-jes.
Al gauw rijd je vlot je rondjes, waarbij jij zelf steeds bepaalt of je de makkelijke of wat moeilijkere route volgt. Dit alles op een vlak parcours, maar als je het vertrouwen en de controle hebt is het zeker al mogelijk om over kleine en grotere heuvels te rijden!

Zodra je een beetje gewend bent aan de trialmotor volgt een heldere uitleg over de specifieke trial rijtechniek, deze techniek maakt het rijden, zoveel makkelijker!. (En ja, deze kun je één op één toepassen op een wegmotor!) Als je deze techniek aansluitend gaat oefenen besef je ineens dat de motor niet meer bepaalt wat er gebeurt, maar jij! Je onzekerheid en angst verdwijnt en je rijdt meer ontspannen. Dan is het 1e deel van onze missie bereikt: Jij hebt de motor onder controle! Met een boost voor je zelfvertrouwen en plezier!

Op de overige routes gaan we verder met oefenen om het rijden een automatisme te laten worden, hier kun je spelenderwijs je grenzen verleggen en jezelf verbazen over de gemaakte progressie. De bochten worden krapper en volgen elkaar sneller, afgewisseld met het rijden over heuvels en als je durft, zelfs een lange steile helling, eerst omlaag, en dan ook weer omhoog! Wij halen je natuurlijk af en toe wel uit je comfortzone. 🙂
Met een overwinning op jezelf is deel 2 van onze missie is bereikt:  jou met een grote glimlach zien rondrijden!

Na een dagdeel stoeien op de trialmotor heb jij meer controle en een top motorbeheersing, je gaat met meer zelfvertrouwen deelnemen aan je rijlessen. (“Been there, done that”)  En……een grote kans dat je sneller je rijbewijs haalt!
Je rijdt veiliger in het verkeer, waardoor je relaxter rijdt en na het behalen van dat roze papiertje meer geniet van je prachtige hobby!

Vond je het zo leuk en je wilt nog een keer trial rijden? Jij hebt nu de skills om mee te doen aan bv. de trialtraining basic.
En natuurlijk is het mogelijk dit arrangement nog een keer te doen!

Informatie arrangement
Je gegevens: Particulier / zakelijk
geschikt voor level

(uitleg)

minimum leeftijd

16 jaar

rijbewijs

NIET nodig

tijdsduur

4 uur

prijs
incl. huur motor + helm

incl. btw / p.p.
€ 129,-

beschikbare data

zat 11 mei
13.30u – 17.30u
Holten

zat 22 juni (VOL)
13.30u – 17.30u
Holten

zat 31 aug
13.30u – 17.30u
Markelo

zat 21 sept
13.30u – 17.30u
Holten

zat 19 okt
13.30u – 17.30u
Markelo

zat 16 nov
13.30u – 17.30u
Holten

    Hoe heb je ons gevonden? Via: