trial experience > learn to ride

Bij ons kun je kennis maken met trialrijden zonder enige vorm van motorervaring!

Wat houdt het arrangement in?

Na je aanmelding beginnen we met een instructie tijdens een bak koffie of thee. Dan wordt het tijd voor actie: als eerste leren onze instructeurs je zelfstandig wegrijden en tot stilstand komen. Aansluitend oefen je de remtechniek, zodat jij de motor in elke situatie veilig tot stilstand kunt brengen. Onze instructeurs begeleiden je deskundig en geduldig en je krijgt uitgebreid de tijd om op jouw tempo je het motorrijden eigen te maken. Op het moment dat je weer een handeling zonder nadenken kunt doen ben jij weer een stapje verder!

Je bent nu klaar om de eerste “hindernis” te rijden, deze technisch uitgezette route is een aaneenschakeling van bochten, als een grote slalom.
Het is geen probleem om ergens een bocht wat ruimer te nemen mocht je nog wat onwennig zijn. Al gauw rijd je vlot je rondjes, waarbij jij zelf steeds bepaalt of je de makkelijke of wat moeilijkere route volgt. Dit alles op een vlak parcours, maar als je het vertrouwen en de controle hebt is het zeker al mogelijk om over kleine en grotere heuvels te rijden!

Zodra je een beetje gewend bent aan de trialmotor volgt een heldere uitleg over de specifieke trial rijtechniek, deze techniek maakt het rijden, zoveel makkelijker! (en ja, ook op een willekeurige andere motorfiets!) Als je deze techniek aansluitend gaat oefenen besef je ineens dat de motor niet meer bepaalt wat er gebeurt, maar jij! Je onzekerheid en angst verdwijnt en je rijdt meer ontspannen. Dan is het 1e deel van onze missie bereikt: Jij hebt de motor onder controle! Met een boost voor je zelfvertrouwen en plezier!

Op de volgende routes gaan we verder met oefenen om het rijden een automatisme te laten worden, hier kun je spelenderwijs je grenzen verleggen en jezelf verbazen over de gemaakte progressie. De bochten worden krapper en volgen elkaar sneller, afgewisseld met het rijden over heuvels en als je durft, zelfs een lange steile helling, eerst omlaag, en dan ook weer omhoog! Wij halen je natuurlijk af en toe wel uit je comfortzone 🙂
Met een overwinning op jezelf is deel 2 van onze missie is bereikt:  jou met een grote glimlach zien rondrijden!

Na een dagdeel stoeien op de trialmotor heb jij de controle, de motorbeheersing en het vertrouwen om veilig je eerste meters te maken op een scooter of wegmotor……(haal wel eerst ff je rijbewijs als je dit op de openbare weg wilt doen….)

Vond je het zo leuk en je wilt nog een keer zelf trial rijden? Jij hebt nu de skills om mee te doen aan bv. de trialtraining basic.
En natuurlijk is het mogelijk dit arrangement of de “drivers license” nog een keer te doen!

Informatie arrangement
Je gegevens: Particulier / zakelijk
geschikt voor level

(uitleg)

minimum leeftijd

16 jaar

rijbewijs

NIET nodig

tijdsduur

4 uur

prijs
incl. huur motor + helm

incl. btw / p.p.
€ 129,-

beschikbare data

Let op; kom jij met een groep van min. 8p? (of met 6p doordeweeks!)
Ga dan naar: “groepen/bedrijven”
= datum/dag vrij te kiezen, exclusief voor je groep en met staffelkorting!

zat 29 april
13.30u – 17.30u
Holten

zat 6 mei
13.30u – 16.30u
Markelo

zat 20 mei (ochtend)
08.30u – 12.30u
Markelo

zat 20 mei (middag)
13.30u – 17.30u
Markelo

zat 17 juni
13.30u – 17.30u
Markelo

zat 1 juli
13.30u – 17.30u
Holten

zat 15 juli
13.30u – 17.30u
Markelo

zat 9 sept
13.30u – 17.30u
Holten

zat 23 sept
13.30u – 17.30u
Holten

vrij 29 sept
10.30u – 15.30u
Markelo

zat 14 okt
13.30u – 17.30u
Markelo

zat 28 okt
13.30u – 17.30u
Markelo