trial experience > learn to ride (3 sessies)

Bij ons kun je kennis maken met trialrijden zonder enige vorm van motorervaring!
Je wordt, samen met anderen, ingedeeld in een kleine groep, zodat er voor een ieder ruim voldoende aandacht is.

“Oefening baart kunst”, daarom dit pakket van 3 sessies.
Om automatismen en vertrouwen in het rijden te krijgen is herhaling en oefenen van de trialtechniek een nuttige en perfecte training.
Motorbeheersing en zelfvertrouwen als solide basis, alleen dan ben je klaar een volgende stap maken.

De tweede en derde sessie beginnen we eerst met een korte herhaling van wat je reeds hebt geoefend, zodat je eerst weer even rustig kunt wennen. Omdat je merkt dat het rijden je steeds makkelijker af gaat, kun je stap voor stap de lat steeds wat hoger leggen.

 

Wat houdt het arrangement in?

Na je aanmelding beginnen we met een instructie tijdens een bak koffie of thee. Dan wordt het tijd voor actie: als eerste leren onze instructeurs je zelfstandig wegrijden en tot stilstand komen. Aansluitend oefen je de remtechniek, zodat jij de motor in elke situatie veilig tot stilstand kunt brengen. Onze instructeurs begeleiden je deskundig en geduldig en je krijgt uitgebreid de tijd om op jouw tempo je het motorrijden eigen te maken. Op het moment dat je weer een handeling zonder nadenken kunt doen ben jij weer een stapje verder!

Je bent nu klaar om de eerste “hindernis” te rijden, deze technisch uitgezette route is een aaneenschakeling van bochten, als een grote slalom. Het is geen probleem om ergens een bocht wat ruimer te nemen mocht je nog wat onwennig zijn. Al gauw rijd je vlot je rondjes, waarbij jij zelf steeds bepaalt of je de makkelijke of wat moeilijkere route volgt. Dit alles op een vlak parcours, maar als je het vertrouwen en de controle hebt is het zeker al mogelijk om over kleine en grotere heuvels te rijden!

Zodra je een beetje gewend bent aan de trialmotor volgt een heldere uitleg over de specifieke trial rijtechniek, deze techniek maakt het rijden, zoveel makkelijker! (en ja, ook op een willekeurige andere motorfiets!) Als je deze techniek aansluitend gaat oefenen besef je ineens dat de motor niet meer bepaalt wat er gebeurt, maar jij! Je onzekerheid en angst verdwijnt en je rijdt meer ontspannen. Dan is het 1e deel van onze missie bereikt: Jij hebt de motor onder controle! Met een boost voor je zelfvertrouwen en plezier!

Op de volgende routes gaan we verder met oefenen om het rijden een automatisme te laten worden, hier kun je spelenderwijs je grenzen verleggen en jezelf verbazen over de gemaakte progressie. De bochten worden krapper en volgen elkaar sneller, afgewisseld met het rijden over heuvels en als je durft, zelfs een lange steile helling, eerst omlaag, en dan ook weer omhoog! Wij halen je natuurlijk af en toe wel uit je comfortzone. 🙂
Met een overwinning op jezelf is deel 2 van onze missie is bereikt:  jou met een grote glimlach zien rondrijden!

Na drie dagdelen stoeien op de trialmotor heb jij de automatismen, de controle, de motorbeheersing en het vertrouwen om veilig en relaxt je eerste meters te maken op een willekeurige andere motor te maken.

Tevens heb je nu zeker de skills om een keer mee te doen aan bv. de trialtraining basic, mocht je je trial carrière een vervolg willen geven.

Informatie arrangement
Je gegevens: Particulier / zakelijk
geschikt voor level

(uitleg

minimum leeftijd

16 jaar

rijbewijs

NIET nodig

tijdsduur

4 uur (x 3 sessies op div. data)

prijs
incl. huur motor + helm

incl. btw / p.p.
€ 297,- (voor 3 sessies)

beschikbare data

zat 23 dec
11.30u – 15.30u
Holten

vrij 12 jan
11.30u – 15.30u
Nunspeet

zat 13 jan
11.30u – 15.30u
Holten

vrij 9 feb
11.30u – 15.30u
Nunspeet

zat 10 feb
11.30u – 15.30u
Holten

zat 24 feb
11.30u – 15.30u
Markelo

zat 9 mrt
11.30u – 15.30u
Holten

zat 23 mrt
11.30u – 15.30u
Holten

zat 6 apr
11.30u – 15.30u
Holten

zat 20 apr
13.30u – 17.30u
Holten

zat 11 mei
13.30u – 17.30u
Markelo

zat 22 juni
13.30u – 17.30u
Markelo

    Hoe heb je ons gevonden? Via: