trial?

Trial is een tak van motorsport waarbij het de bedoeling is om een parcour met hindernissen en obstakels af te leggen en daarbij zo min mogelijk “voeten” op de grond te zetten. Een voet aan de grond betekent een strafpunt, de winnaar is diegene die uiteindelijk de minste strafpunten heeft.
De hindernissen worden nonstops genoemd, een wedstrijd bestaat uit een aantal ronden van meerdere nonstops.

De wereldtoppers in deze sport bedwingen de meest onvoorstelbare hindernissen, die kunnen bestaan uit rotsen, stenen, hellingen, maar ook uit kunstmatig gebouwde hindernissen. Trial is letterlijk balanceren op en met de motor, het is de enige vorm van motorsport waarbij je niet de winnaar bent door als eerste aan de finish te komen.

Bij trial leer je onder alle omstandigheden je motor en jezelf onder controle te houden, je ontwikkelt een ongekende fijn-motoriek, je concentratie en reactievermogen worden continu getest, onverwachte situaties leer je in een split-second in te schatten en op te lossen.
Trial is in zowel fysiek als mentaal opzicht een zeer uitdagende en intensieve sport!

Met trialrijden leer je de basistechnieken van het motorrijden spelenderwijs, het fundament om succesvol te kunnen zijn in alle takken van motorsport, het wordt niet voor niets de hogeschool van de motorsport genoemd!